duminică, 14 ianuarie 2018

Puterea este de la Dumnezeu, nu și guvernanții

Un post TV din Chișinău, MBC, a transmis ieri un comentariu al unui expert din Rusia consacrat puterii politice. El a expus doctrina sfinților Părinți ai Bisericii Ortodoxe din primele secole. Conform acesteia, puterea este de la Dumnezeu, nu și guvernanții (deținătorii puterii). Expertul rus a precizat că oamenilor le este caracteristic să se supună puterii. Cei care ajung la putere, în mod normal, trebuie să dețină un mandat de la Dumnezeu: conducătorul politic trebuie să fie plăcut lui Dumnezeu, să fie o persoană duhovnicească (cu un mod de viață creștin: să păzească/respecte poruncile, să fie un rugător – să se afle în comuniune cu Dumnezeu). Conducătorul este răspunzător în fața lui Dumnezeu pentru întreg poporul țării.
Un astfel de conducător, desigur, nu va vedea statul (instituțiile sale) drept un mijloc de îmbogățire personală: nu va fura ca-n codru, conștientizând că va da socoteală nu numai pentru păcatele – hoțiile sale, ci și pentru cele ale altora, care sunt conduși de el. Dacă țara pe care o conduce este în stare de sărăcie și degradare, un asemenea „conducător” cu mare certitudine își va primi răsplata de la Cel de la care este puterea.
În principiu, așa stând lucrurile, pare că numai un neînțelegător ar putea să vrea să ajungă la putere pentru a fura poporul lui Dumnezeu. Dar, desigur, neînțelegătorul va râde de această constatare… Și numai într-o țară de neînțelegători este posibil ca un neînțelegător să ajungă să pună mâna pe putere, pentru sine….
Oricum, un conducător neînțelegător, care nu are mandat nu de la Dumnezeu, ci de la diavol, este un impostor, care mai devreme sau mai târziu va preda puterea adevăratului conducător, cu mandat de la Dumnezeu, care se află în comuniune cu Dumnezeu.

P.S. Mă mir că majoritatea parlamentară nu retrage licența postului MBC, care face o propagandă fățișă… doctrinei creștin-ortodoxe (prin comentariul unui expert din Rusia).   

Postări populare