marți, 19 decembrie 2017

Postul TV CNL: în Asia Mijlocie și Ucraina „prost” înseamnă „moldovean”

Un post ciudat de prin Kazahstan – CNL – găzduiește o emisiune: „Максимум с Максимом Максимовым”. În cadrul unei ediții de ieri, „predicatorul” sectant, care și-a pus numele în titlul emisiunii, a făcut o referire la Moldova. El a spus că în republici din Asia Centrală, expresia „Ce, ești din Moldova?” înseamnă, în interpretarea care a rezultat din expunerea sa: „Ești prost? Chiar nu înțelegi?”. Mai mult decât atât, el a spus că a fost și în Ucraina. Și în țara vecină, a Moldovei, eticheta „moldovean” este echivalentă cu „prost”.
Nu cred că CCA-ul, actuala guvernare, se vor autosesiza și vor retrage licența, vor cere excluderea acestui post din pachetul televiziunii prin cablu, de stat, „Moldtelecom” și din celelalte. Căci pe acest post, în acea ediție a emisiunii, nu a fost vorba de temuta „propagandă rusească”, ci de scoaterea la iveală a imaginii pe care o au moldovenii în spațiul post-sovietic.

De ce moldovenii au imaginea de „proști” în spațiul respectiv? Când fiecare cetățean va medita profund la această întrebare, va deveni conștient de această realitate, va găsi răspunsul la această întrebare, Republica Moldova nu va mai fi un stat cu o societate umană care va mai tolera ca hoți, dintre „ai săi”, să fure miliardul ($) din rezervele valutare ale BNM, ca niște celule de cancer care distrug organismul statal din interior. Când moldovenii vor răspunde la întrebarea de mai sus, organismul statal – Moldova, se va însănătoși, își va veni în fire.  

Postări populare