vineri, 7 aprilie 2017

Despre sănătatea cea adevărată a unui popor – de ziua Bunei Vestiri

Astăzi, în ziua Bunei Vestiri, este și ziua mondială a sănătății. În spațiul creștin-ortodox sănătatea se referă la suflet și la trup. Trupul poate fi sănătos atunci când este sănătos sufletul. Sănătatea sufletească este starea de comuniune cu Dumnezeu, starea când Harul Său este în om. Sănătatea sufletească îi conferă omului fericire și bucurii.
Câți dintre oamenii de astăzi sunt sănătoși și câți sunt bolnavi? Cei bolnavi – lipsiți de comuniune și de Har – încearcă să le înlocuiască cu ceva. Înlocuitorii sunt: banii, plăcerile trupești. Acestea sunt ca drogurile: amăgesc senzația omului pe moment, înăbușindu-i-i tristețea, nemulțumirea și suferința (generate de lipsa comuniunii și a Harului), dar atunci când efectul halucinogen trece, bolnavul caută alte doze. Așa, după ce și-a însușit un miliard, vrea 10, după ce a relaționat cu o femeie (bolnavul, de genul masculin), va căuta alte 10 (și viceversa) etc.. E trist că unii nu văd că: 1) sunt bolnavi și 2) cum pot să se trateze. Iar un popor de bolnavi face o țară bolnavă (astfel, este ușor de înțeles cauza corupției și a delapidărilor, respectiv starea de sărăcie și depresie ce cuprinde țara).

Astăzi, de ziua Bunei Vestiri, să reflectăm asupra sănătății celei adevărate – sănătății sufletești. Mai ales că astăzi este și ziua mondială a sănătății…    

Postări populare