duminică, 23 aprilie 2017

Despre imunitatea unui stat în contextul asigurării securității sale

În cadrul ultimei ediții a emisiunii „Profesioniștii”, cu Eugenia Vodă, pe TVR, un imunolog din România afirmat că există două cauze ale bolilor oamenilor:
1.      Agenții patogeni din exterior pot afecta organismul uman;
2.      Celule din interior nu se comportă normal și organismul le percepe la nocive. În cazul acesta organismul începe să lupte pentru a supraviețui. Capacitatea sa de a învinge vizează gradul de imunitate pe care îl are față de celulele care acționează împotriva propriului organism.
În cazul unui stat lucrurile se prezintă la fel. Există posibilitatea ca el să fie anihilat:
1.      de către agenți din exterior;
2.      de către una sau mai multe grupări din interior, care îl pot transforma într-un instrument de spoliere a populației, prin instituirea unui regim cu o asemenea funcție.

Desigur, și aici ne putem întreba care este gradul de imunitate a unei țări, a unui popor, față de acțiunea agenților patogeni din exterior și mai ales față de manifestarea unor celule interne, care vor să „consume” organismul, secătuindu-l de puteri (resurse)? Vreau să-mi răspundă la această întrebare fiecare dintre cei chipurile cărora apar pe afișe, susținând votul uninominal, dar și fiecare cetățean al statului din care fac parte și eu. Aștept răspunsurile pe blog și pe rețelele de socializare.   

Postări populare