marți, 18 octombrie 2016

Asasinatul prin dezinformare și reacția moldovenilor

Campania pentru alegerile prezidențiale a scos la iveală confruntări care depășesc bunul simț. „Killerii” (asasinii) dez-informaționali pot susține că ei urmăresc doar discreditarea dușmanilor politici ai celor care îi plătesc. Dar de ce să se ascundă după deget – ei (dezinformatorii) urmăresc ca respectivii dușmani politici să devină cadavre politice, deci urmăresc asasinarea lor politică.
Reacția moldovenilor la dezinformarea care li se varsă peste capete este diferită. Unii se complac în zoile turnate peste ei. Alții ignoră conținuturile dezinformaționale respective. Unii sunt luați drept niște imbecili de către jonglorii cu joi dezonformaționale, alții îi cred imbecili pe cei care îi cred pe alegători imbecili.
O concluzie se profilează: apucătura de turnare a zoilor dezinformaționale peste concurenții politici, atacurile la persoană, reflectă starea de degradare morală a păturii politice. Dacă societatea nu ar fi degradată moral, asemenea concurenți politici s-ar rușina să iasă în față și să uzeze de asemenea practici.
La orice scrutin electoral alegătorii au de susținut un examen: ei trebuie să răspundă la întrebarea dacă ei, alegătorii, chiar sunt neînțelegători și consumatori de zoi, așa cum îi cred cei care anunță că vor să-i fericească…

© Pentru republicarea articolului sau a unor părți din el, este obligatorie obţinerea acordului autorului (titularului blog-ului).     

Postări populare