marți, 9 august 2016

Despre firea Moldovenilor, din perspectiva Karmei

Cineva probabil, s-a gândit că face o glumă postând pe o rețea de socializare expresia: „Cetăţenii Republicii Moldova care s-au purtat urât în această viaţă, în viața următoare se vor naște din nou în Republica Moldova”. O glumă care denotă proasta cunoaștere a conceptului indian de reîncarnare. Din perspectiva sensului originar al acestuia, se poate spune că sufletele care trăiesc în condiții de jale și chin, care sunt jefuite de miliarde de dolari (acumulați în rezerva valutară a BNM cu munca grea a celor mulți) au mari șanse să nu se mai reîncarneze (după ce și-au părăsit corpul fizic), să se mântuiască – să rămână în Împărăția Cerurilor. Dimpotrivă, sufletele (încarnate) care trăiesc pe pământ în condiții de confort, mai greu reușesc să-și ispășească păcatele (să scape de karma) și trebuie să revină pe pământ. Iată de ce, din această perspectivă, cetățenii RM pot simți recunoștință față de guvernanți corupți și delapidatori, deoarece prin ceea ce fac, ei creează condiții prielnice mântuirii sufletelor moldovenilor.
E clar că și în Europa Occidentală, acolo unde se trăiește bine, sunt dintre cei scopul vieții cărora este mântuirea sufletului, tot așa cum și în Republica Moldova nu toți cei care au fost împilați și furați, care s-au chinuit din cauza sărăciei în această viață, ținuți în țarcul RM ca niște oi sau vaci de muls de către hoții care i-au guvernat (ajunși la guvernare prin votul celor mulți și proști) – vor ajunge cu hurta în Împărăția lui Dumnezeu (nici nu și-au propus aceasta, trăind în inconștiență totală față de scopul adevărat al vieții umane). Or, pentru a ajunge în Împărăția lui Dumnezeu (pentru a nu te mai reîncarna) este nevoie de un lucru important: să nu fii imbecil – de exemplu, să nu fii manipulat și furat de șmecheri. După cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos: „Fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii” (Matei 10.16).
Că moldovenii au avansat în a fi blânzi (în nerăutatea și iertarea în supărări și necazuri) e bine. Acum mai rămâne să învețe să nu mai fie proști (să se poată feri de jaf, împilare și exploatare; să nu mai aleagă șmecheri care îi fură). O întrebare se profilează în acest context: nu cumva karma moldovenilor este să fie proști, iar învingerea karmei este învingerea (depășirea) prostiei? Nu cumva în Republica Moldova se reîncarnează sufletele care au ca scop să învețe să scape de prostie?     

© Pentru republicarea articolului sau a unor părți din el, este obligatorie obţinerea acordului autorului (titularului blog-ului).   

Postări populare