luni, 26 octombrie 2015

De ce moldovenii sunt un popor de robi

          Dacă titlul acestui articol ar fi avut la sfârșit semnul întrebării, răspunsul ar fi: din lipsă de minte, atenție, conștiență. Dar scopul articolului este să arate cum anume sunt robiți moldovenii cărora nu le ajunge minte.
1. Probabil că fiecare dintre cetățenii Republicii Moldova care au o căsuță poștală electronică – un E-mail – au primit mesaje prin care erau anunțați că au câștigat sume de sute de mii de Euro sau $, iar pentru ridicarea respectivei sume erau îndemnați să acceseze un link de la sfârșitul mesajului. Prin accesarea link-ului respectiv răufăcătorul pune stăpânire – printr-un program – pe computerul prostului (hapsânului) care a accesat acel link. Răufăcătorul are un singur scop: să profite financiar de pe urma prostului respectiv. De aceea, în termeni IT, prostul – victima – se numește ROB. Un răufăcător este interesat să aibă cât mai mulți ROBI de pe urma cărora să profite: atunci când aceștia fac cumpărături On-line sau alte opreațiuni cu card-uri bancare sau operațiuni On-line cu conturi bancare, profitorii intră în posesia datelor personale și pot fura/jefui în voie.
2. În timpul campaniilor electorale în cursă intră „partide” scopul conducătorului cărora este de a obține controlul peste cât mai mulți oameni, pe care să-i poată fura/jefui. Ca și răufăcătorul din Internet, „politicianul” sau răufăcătorul deghizat în politician poate promite marea și sarea: „integrarea europeană”, „creșterea țării”, bunăstare, progres etc. (deci – suma de mii de Euro propusă de răufăcătorii din Internet: cașcavalul din capcană). În momentul în care alegătorii votează în buletin de vot – în cabina de votare – răufăcătorul respectiv (de fapt: „partidul” său), el ca și cum accesează link-ul din mesajul răufăcătorului din Internet. Rezultatul: răufăcătorul deghizat în „politician” are acces la banii prostului (sau naivului) – ROBULUI, pe care îi delapidează din banca de stat (chiar și din Banca Națională), din întreprinderile de stat, din bugetele de stat etc. Răufăcătorul devine stăpân peste o masă de ROBI și are interesul să-și mărească această masă: s-o îndobitocească și s-o controleze. Masa respectivă de ROBI devine o vacă de muls.
Există totuși o diferență între practica de ÎNROBIRE pe Internet și cea de ÎNROBIRE prin alegeri (în condițiile unor alegerile corecte, nefraudate): în primul caz suferă doar persoana (prostul sau naivul) care a accesat link-ul din mesajul răufăcătorului, deci cel care a ales (a votat – de prost ce este) să devină ROB – să fie jefuit. În al doilea caz au de suferit nu numai cei care au devenit  ai răufăcătorilor deghizați în „politicieni”, ci și cei care nu i-au votat. Sunt furați/jefuiți toți alegătorii. De altfel, mulți dintre ROBII în cauză, după alegeri, ies la proteste publice și chiar unii dintre ei sunt lideri a protestatarilor.
Cred că în Republica Moldova se impune crearea unei forțe politice a OAMENILOR LIBERI, care să promoveze această valoare veșnică – LIBERTATEA, să promoveze mesajul: „NU FIȚI ROBI”. Dar este oare posibil acest lucru într-o țară cu un popor de ROBI? 

Postări populare