marți, 27 ianuarie 2015

Avigdor Liberman și Natalia Gherman: ce îi aseamănă și ce îi deosebește

Avigdor Liberman, ministrul de Externe al Israelului, a declarat marți, 27 ianuarie 2015, la postul de radio rusesc „Eho Moskvî”, că țara sa, care are un Acord de liber schimb cu UE, va încheia un Acord similar și cu Uniunea Vamală... Israelul va fi al doilea stat din lume după Vietnam, care va semna un asemenea Acord cu Uniunea Vamală.
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, exponenta coaliției de guvernământ de la Chișinău, ar fi șocată de o asemenea abordare și desfășurare a evenimentelor...
Avigdor Liberman, ca și Natalia Gherman, este originar din Republica Moldova (aici s-a născut și aici a crescut). Dar cei doi gândesc ca și cum ar fi de pe planete diferite. În timp ce N. Gherman și cei exponenta cărora este, gândesc după formula: ori – ori, A. Liberman gândește după formula: și – și, în vederea realizării intereselor naționale ale Israelului.
Ce-ar fi să se examineze posibilitatea aducerii în Guvernul de la Chișinău a unui sau unor specialiști israelieni (unde mai pui că există și israelieni competenți originari chiar din RM)? E bine când o țară are guvernanți competenți, care gândesc la realizarea intereselor țării fără emoții și fără să fie pradă a unor iluzii după care indiferent de performanțele tale economice, sau lipsa lor, cineva – altcineva – te va întreține, îți va da bani numai pentru că ești cuminte și frumos, așa cum te crezi tu.  

© Pentru republicarea articolului sau a unor părți din el, este obligatorie obţinerea acordului autorului (titularului blog-ului).  

Postări populare